Mitt siste innlegg fra Malawi! FOR EN TUR!

Dette blir den siste bloggen fra Malawi. I morgen reiser vi nemlig hjem. Helt sykt hvor fort fem uker har gått, men det føles også som en evighet siden vi dro hjemmefra. Har gjort så mye her nede. På torsdag var den store åpningen av Mwenyekondos flerbrukshall, og avslutning for oss studentene. Dette var en stor dag. Vi ble oppringt på morgenen og fik beskjed om at utdanningsministeren, som var hederesgjesten denne dagen, var litt forsinket, dermed fikk vi en time ekstra på morgenen. Vi dro av gårde i halv ti tida, og belaga oss på å være ferdige der rundt tolv. Det kunne vi drømme langt etter.

 

Det hele begynte med at vi gikk ut av bussen til en megastor folkemengde som satt og ventet på ministeren foran ett stort telt. Inni teltet var det stoler som var dekket med silkestoff til ministeren skulle komme. Tre rader bak ministerens kongestol satt vi studentene på rekke og rad med dressene våre spesiallaget for anledningen. Etter hvert som vi hadde ventet litt så begynte noe underholdning. Vi så ett par danser, marimbaspilling, som forresten var mindre imponerende enn det jeg har hørt på Kjølberg. Det betyr enten at de på Kjølberg er veldig gode, eller at de i Malawi ikke var så gode. Det var visst ikke så lenge siden de begynte å spille da. Etter en lang stund med litt kjedelig underholdning. Og DA kom ministeren. Han hadde nemlig åpnet hallen og litt sånn før han kom på showet. Så da han kom så begynte det på nytt. Vi fikk se det meste to ganger og kjedet oss egentlig veldig mye. Elise og jeg grua oss litt til å holde den talen også. Da det ble vår tur til å holde tale var det egentlig helt greit. Det var fint å kunne si noe selv om det satt sikkert 3200 mennesker og så på. Hele skolen er på ca 2800 elever. Og så var det mange viktige mennesker som ville se på åpningen. Etter talen vår så skulle vi synge. Det gikk helt greit denne gangen også, selv om det var ute og kanskje ikke så mange hørte at vi sang. Det komiske var at vi måtte stå snudd mot ministeren med forlkemengden bak oss! Det naturlige ville vel være å synge til flertallet, men neida. Vi snudde oss på bob bob dady dady da.

 

Etter talen og sangen var det tid for Wenche å holde sin tale. Etter den så skulle alle lærerne få diplomene sine. Arrangøren satt på ?heal the world?, da de delte de ut. Og akkurat på det fineste i sangen så kom han praksislæreren som har hatt mest med oss opp og fikk sin diplom til stor applaus fra alle elevene og oss andre. Det var et så flott øyeblikk, jeg fikk absolutt tårer i øynene der. Var veldig trist å se at nå var det over på ordentlig. Etter utdeling av diplomene fikk vi studentene gave fra skolen. Det var kopper til alle studentene med navna våre på. Utrolig fine! Elise og jeg fikk faktisk gave av foreldrene til elevene våre også. Veldig koselig. Det var et sjal med noen afrikanske farger på.

 

Etter at vi trodde seremonien var over, var den tydeligvis ikke det. Da bar det videre inn i hallen og vi tenkte det verste, at det var noe lange greier som skulle skje her også. Men der fikk vi bare mat og drikke! Noe vi virkelig trengte etter den seremonien som lissom skulle vare i to timer, og som ble til fire timer. Litt kjedelig.

 

Etter alt var slutt var det tid for å si hadet til elevene og lærerne for siste gang. Jeg gikk bort til en av elevene vi har lagt litt merke til i klassen og sa hadet til han. Det var koselig å få gjort det. Det blir trist å dra fra de du har fått ett forhold til. Sannsynligheten er jo veldig stor for at man aldri ser de personene igjen. I alle fall ikke en elev på en skole sånn som han var. Elise og jeg fikk også en mango av ho damen fra barnehagen. Hun hadde visst lovet oss den da vi var på besøk i barnehagen. Utrolig søt dame. Alle menneskene her nede er så blide og snille, helt imponert over landet.

 

Så alt i alt, trist å dra fra Mwenyekondo, vil absolutt tilbake og ikke så tårevått som i går.

 

Etter åpningen av hallen dro vi som skulle det til Lake Malawi og Liwingstonia Beach. Før vi dro var vi forresten innom skredderen og hentet kjolene. Nå passet gullkjolen, og de to andre jeg skulle ha, buksekjolen og den grønne var ferdige. Jeg er veldig fornøyd. Den grønne bare elsker jeg! Været var dårlig da vi dro, men det var helt greit for det ble mørkt like etter at vi kom hjem likevel. Vi spiste i restauranten og tok en runde Alias, endelig Madeleine fikk du spilt Alias. Det var moro, må kjøpe meg spillet selv.

 

Etter en utrolig god natts søvn stod vi opp til planskende regnvær, LITT skuffa over været. Heldigvis veide den perfekte frokosten litt opp for det. Vi fikk pannekaker, omelett, masse frukt, bacon? Godt var det. Så pakket vi ut av rommet og gjorde oss egentlig ferdig til å dra, men så tittet vi opp på himmelen, og da så det ut til å lysne litt. Det endte med at vi var optimister og tenkte at nå kommer sola. La oss ned på solsengene på stranda, og der var sola! Perfekt timing, vi skulle akkurat til å kjøre. Så da fikk vi lagt på solsenger på stranden på lake malawi i ett par timer før vi dro hjem. Dette var prikken over i-en for oppholdet. Fikk litt solbrenthet på meg for siste gang på noen måneder.

 

På vei hjem kjørte vi innom tremarkedet og plukket opp noen nøkkelringer vi bestilte dagen før, og kjøpte noen andre trevarer. Så nå har jeg kun 1000 kwatcha igjen som jeg skal bruke på tremarkedet her hjemme i morgen. Jeg skal også ta med meg shampoen og balsamen min ned dit og bytte den i noen trevarer. Jeg vil nemlig ha en stor trebolle, og den skal de nok ha mer enn 1000 kwatcha for, så da prøver jeg meg på byttingen. De var helt ville på å skulle bytte ved lake malawi, så da håper jeg de er interessert i min halvfulle shampoflaske som jeg likevel tenkte å la ligge igjen! Hihi..

 

Nå i kveld har vi hatt vår siste middag her på Korea Garden. Vi har hatt buffet med litt tacoaktig mat, det var lompe, kjøttdeig, ris, tatsiki, ?tacosausgreier med kutta grønnsaker? og avokado. Kjempegodt var det! At de ikke har foreslått sånn mat for oss før;) Nå er koffertene ca ferdig pakket og jeg er veldig klar for å dra hjem. Skal en tur ut på morgenen i morgen å bruke de siste pengene. Vi reiser fra Korea Garden Lodge i morgen klokka halv elleve på formiddagen. Så går flyet vårt sånn ca halv ett. Er forhåpentligvis hjemme klokka ni på morgenen på søndag. Det skal bli bra!

 

Da kommer neste innlegg fra meg i Norge! :D Takk til de som har orket å lest min blogg mens jeg har vært her i Malawi! J

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Helen

Helen

21, Sarpsborg

Jeg er student ved Høyskolen i Østfold, og studerer for å bli allmennlærer:) På fritiden finner du meg i stallen eller hjemme sammen med kjæresten:)

Kategorier

Arkiv

hits