Tårevått!

I dag har det vært tårevåte avslutninger på Chinsapo og Chankandwe. Jeg hadde ikke forberedt meg på tårer overhodet, siden det ikke var så trist i går, og i dag var det heller ikke min skole. Men tårer ble det. Man kan ikke annet når elevene som de andre har hatt står foran deg og gråter for at de skulle dra, samtidig som de synger farvelsanger. Elevene på både Chinsapo og Chankandwe dansa flotte og energiske danser for oss. Det er virkelig flott å se på dansene deres. Spesielt guttene er imponerende gode til å danse. Selvfølgelig imponerer jentene med sine dansende hofter også. Både Caroline og Kristine og Madeleine og Stine og førskolestudentene fikk gaver av lærerne sine under avslutningsseremonien. Det hele var veldig fint og trist. Man har virkelig ikke lyst til å dra fra dem når de snakker så fint om hvor bra det har vært å ha oss her. Vi er litt guder for dem.

 

Etter skolen dro vi til skredderen for å hente kjolene våre. Det var ikke alle som var ferdige. Den ene min var ferdig, men den ville jeg ha litt strammere rundt magen så den sitter bedre. Ellers ble den veldig fin. Lang gullkjole med knyting i nakken og mønster i gullet. Gleder meg til å bruke den en eller annen gang. De andre mine var ikke ferdige enda på grunn av at elektrisiteten var borte, vi skal hente de i morgen. Det er helt sikkert noen justeringer som skal til på dem også, men får håpe det ikke er så alt for mye.

 

Vi var også på den norske ambassaden her i Malawi. Der fikk vi snakket med en dame som fortalte oss litt om jobben sin osv. I kveld har vi hatt vår siste kveld på Mamma Mia. Jeg delte foccatia-brød og en pizza med Elise og Stine, nam nam. Det er nesten litt vemodig å være på Mamma Mia for siste gang, kjøre fra Chinsapo Area, som er landsbyen ved Chankandwe og Chinsapo. Rart at man ikke skal hit mer (hvis ikke jeg bestemmer meg for å ta en tur hit alene en gang). Man blir glad i landet Malawi, helt klart! Warm hearted people indeed.

 

I morgen er den siste avslutningen, nemlig skolen til Elise og meg, Mwenyekondo. Det blir en sammensetning av åpning av flerbrukshallen og avslutning for oss studentene. Vi skal dermed holde tale for kunnskapsministeren i landet om hvor flott vi har hatt det her på Mwenyekondo. Det kan bli spennende. Etter de tårevåte talene i dag så gruer jeg meg jo ikke mindre. Men men?

 

I morgen drar vi også til Lake Malawi med lærerne og basisgruppa vår. Det blir nok fint. Det er meldt regn da, dessverre. Men håper på sol innimellom så jeg rekker å få litt farge før vi reiser hjem om 3 dager. Det er bare to hele dager igjen her nede!

Én kommentar

M and Dee

18.feb.2010 kl.09:56

Sounds good!

Always and forever - M and Dee

Skriv en ny kommentar

Helen

Helen

21, Sarpsborg

Jeg er student ved Høyskolen i Østfold, og studerer for å bli allmennlærer:) På fritiden finner du meg i stallen eller hjemme sammen med kjæresten:)

Kategorier

Arkiv

hits