Avslutningssemoni, nå nærmer set seg slutten

I dag har vi hatt avslutninger på Chatuwa og Bambino. Vi hadde alle pyntet oss med de nye afrikanske nasjonaldraktene. Den første skolen vi var på var Chatuwa. Der var det oppvisninger fra elevene. De viste oss ?hode skulder kne og tå? som Lise og Kristine hadde lært dem. De hadde også noen andre sanger på chichewa og en utrolig kul dans. De er så energiske når de danser og synger. Hoftebevegelsene er bare helt utrolige, vi nordmenn kan bare drømme. Etter den imponerende dansen skulle vi synge våre tre sanger, alle fugler, bob bob dady dady og heal the worl. De syntes bob bob sangen var veldig kul når vi klappa og gjorde noen bevegelser. Heal the world gikk også bra, tross regnet som senket våre spinkle norske stemmer enda mer i den store hallen. Lise og Kristine holdt også en fin tale for rektor, lærere og elever. Det er viktig når man holder taler her nede at man sier rektor først, så deputy rektor, og så lærere og til slutt elever. Det skal være hierarkisk. Ble nesten litt tårevått da de holdt talen. Litt ut i programmet fikk vi studentene beskjed om å reise seg opp, så begynte lærerne å synge og bevege seg mot oss. De sang ?goodbye but not forever?. De var så søte, ble litt trist med den sangen, i tillegg så fikk alle studentene smykke av lærerne. De gikk mot oss og alle lærerne satt på smykker til hver av oss studentene. De var så søte. Jeg fikk et afrikasmykke, som jo passer fint med afrikaøredobbene jeg har kjøpt meg.

 

Etter avslutningen på Chatuwa gikk turen videre til Bambino og avslutningen der. Her hadde førskolestudentene hatt undervisning for elever i førsteklasse der noen ikke var eldre enn 3 år! De viste oss noen sanger/danser. Vi hørte på talen til rektoren der, og Wenches tale som hun skal holde på alle skolene, i tillegg til Beathe sin tale. Alle talene var veldig fine. Etter talene var det vår tur til å synge. Det gikk bra denne gangen her også, og vi hadde blitt enige om å holde rundt hverandre og vugge på siste refrenget av heal the world. Det ble veldig fint.

 

Etter avslutningene dro noen av studentene på Crisis nursery en gang til for å hilse på de søte barna. Jeg ble hjemme og slappet av litt. Så var vi på en matshoppingrunde nå i kveld. Det ble rundstykker på de fleste av oss. Vi er ganske drit lei resturantmat, og særlig Korea Garden mat. Man blir det etter fem uker med samme meny? Så nå har Madeleine og jeg spist baguettene vi kjøpte med ost og skinke til. Det smakte utrolig godt.

 

Ikke mange dagene igjen her nede nå. Vi reiser faktisk hjem på lørdag, det betyr kun tre hele dager igjen her nede. Skal bli godt å komme hjem, men litt trist og dra.

Én kommentar

Pappa

16.feb.2010 kl.19:34

Jeg synes det skal bli helt topp å ha deg hjemme igjen.Du skriver en veldig fin blogg.

Skriv en ny kommentar

Helen

Helen

21, Sarpsborg

Jeg er student ved Høyskolen i Østfold, og studerer for å bli allmennlærer:) På fritiden finner du meg i stallen eller hjemme sammen med kjæresten:)

Kategorier

Arkiv

hits