Kaosmarked, og skoshopping

I dag har vi fortsatt vårt animasjonsopplegg med klassene. Vi fikk tatt bilde av 4 grupper elever. Vi tok litt forskjellige temaer, det ene var å lage grimaser, dette var de utrolig dårlige til, så vi fikk oss en god latter. Ett annet tema var å lage pyramide. Vi lagde en stor pyramide og en liten, bildene ble ganske så bra. Vi begynner å bli ganske gode til å lage animasjonsfilm i movie maker, akkurat som om det noen gang har vært vanskelig. Etter skoledagen fikk vi kjeks og brus på skolen. De er veldig ivrige til å servere oss. Var nesten så vi ikke fikk lov til å dele en cola.

 

Etter skolen dro vi på Korea og spiste lunsj, og slappet av litt før turen gikk videre tilbake til Mwenyekondo og Girls Promotion club. På vei dit var det en som gikk forbi bilen da vi stod i kø, og jeg hadde vinduet på vidt gap, inn vinduet kom en hånd med en halvspist mango! Æsj, heldigvis traff han meg ikke med mangoen. Vi dro dit med forhåpninger om å se hvor langt girls promotion club var kommet på Mwenyekondo. De har nemlig fått veldig mye midler av skolene hjemme i Norge, studenter som har vært her, og så videre, til å drive girls promotion club. De har ti symaskiner, to strikkemaskiner, popcornmaskin som de selger popcorn til elevene på skolen til inntekt for jenteklubben. De hadde kjøleskap, kjøkken og seng til å øve på og red opp senger.

 

Vi fikk se de bruke symaskinene, strikkemaskinene og sy for hånd. Vi fikk også smake på popcorn, og de dem danse. Dansen fikk jeg filmet, og den var kjempebra. De brukte noen treklosser i hver hånd som den slo sammen så det lagde rytmelyd. I tillegg sang de mens de danset. Det var en som stod foran alle og ledet dansen med en fløyte for når forskjellige ting skulle skje. Jentene var virkelig flinke. Imponerende, og morsomt å se på. I motsetning til dansen på Chankandwe som ble litt kjedelig etter 20 min dansing, i solsteka.

 

Etter Girls Promotion Club dro vi videre til ett marked i byen. Det var et skikkelig lokalmarked der man kunne kjøpe ALT mulig rart. Alt fra fisk til høner i bur, til bønner, til øredobber og jern. De hadde så mye rart. Vi gikk på rekke og rad med sjåføren som hønemor i front, og Wenche bakerst. Det var skikkelig trangt mellom bodene, og bodene så ut som rønner. Det var masse inntrykk bare å gå der og titte. Mange var glade for å se oss, mens andre var litt skumle og sure. Var ett par ganger jeg hadde tenkt til å ta bilder, så skrek de no picture, og så skikkelig sure ut. Morske blikk fikk vi flere ganger. Så det var godt vi hadde med sjåføren og noen erfarne folk.

 

Etter dette dro vi videre til en butikk der de solgte litt finere sko og kjoler. Jeg fant meg et par fine sko jeg bare måtte kjøpe. Ganske mye billigere her enn hjemme også, ca 300 norske, og de var veldig fine. Brune med litt beige tøystoff, som var litt striaktig. Ikke noe som kan brukes til kjolene jeg kjøpte men finner nok noe å bruke de til også.

 

Nå skal vi snart ut og spise på four seasons med noen av jentene og lærerne. Gleder meg skikkelig til bakt potet og ellers god mat.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Helen

Helen

21, Sarpsborg

Jeg er student ved Høyskolen i Østfold, og studerer for å bli allmennlærer:) På fritiden finner du meg i stallen eller hjemme sammen med kjæresten:)

Kategorier

Arkiv

hits