Stoffkjøpedagen

I dag har Elise og jeg laget bilder med elevene. Vi brukte litt animasjon når vi gjorde det. Tok et bilde av ett menneske, så kom det en person til ut i bildet, og tok ett nytt bilde osv. Så satt vi det sammen til en film med 26 elever som popper opp. Bildene hadde også tema. STD 7b hadde som tema å bare være blide og stå i forskjellige positurer. Mens STD 7a hadde som tema at noen skjøt hverandre, noen døde, noen er politi osv. Vi viste det til elevene, eller elinas som de sier (ord for learners, de har nemlig en ganske rar engelskuttale, og r blir byttet ut med l, og de setter på en i på slutten av mange ord ett eksempel: abouti), og de jublet like høyt som forrige gang vi viste dem filmen de hadde laget. For resten av praksisperioden nå, skal vi lage film/bilde med resten av klassen også.

 

Etter skolen i dag dro alle til en butikk der vi skulle handle stoff til våre egne kjoler, og den dressen som vi skal ha til skoleavslutningene neste uke. Det er nemlig tradisjon at studentene har på seg afrikanske dresser på skoleavslutningene på skolene. Det hele endte med 12 jenter med meninger som ikke fikk bestemt seg. De fleste var sultne og dotrengte siden vi dro rett fra skolen. I stedet for å kjøpe stoff, dro vi hjem og spiste og slappet av en times tid, før de som skulle ha egne kjoler dro tilbake og bestemte stoff til sine egne kjoler, og til fellesdressen. Wenche og Merete kom og hjalp oss med å bestemme stoff til dressene som vi skulle ha til avslutningen. Det ble ett brungrått og turkist mønster i afrikansk stil, litt tøft, men ikke noe som kan brukes hjemme, annet enn suverni.

 

Stoffet jeg kjøpte til mine egne kjoler var veldig fint. Jeg har kjøpt stoff til en grønn kjole. Der valgte jeg ett gjennomsiktig mønstret stoff med perler sydd som blomster og litt annet mønster. Siden stoffet var gjennomsiktig måtte jeg ha ett stoff under, det ble da grønt under slik at det matchet det grønne gjennomsiktige stoffet. Denne skal jeg ha uten stropper og til litt under knærne lang. Det andre stoffet jeg kjøpte var i beige med noen blomster på. Det var ett slikeaktig stoff. Den skal jeg ha så lang som mulig med v-hals og knyting i nakken. Det siste stoffet jeg kjøpte var litt grovere med ruter og litt kreppaktig stoff. Ut fra den skal det bli en buksekjole med strikk oppe og nede ved beina. Vi har nå levert stoffet til en indisk skredder som lignet på Aladin. Han skulle visst være veldig flink. Det var her Heidi og Kristin sydde sine kjoler også, så håper våre blir like fine som deres. Så nå har jeg brukt mest penger av alle jentene på kjole. Så feminin som jeg er? Kjøpte stoff for 18500 kwatcha, og skredderen kostet 8000 kwatcha, til sammen ble det da 26500 kwatcha og det ble til sammen ca 1100 norske kroner. Jeg måtte til og med låne penger av de andre jentene, for jeg hadde ikke nok, flaut, men heldigvis hadde de andre penger jeg kunne låne, og jeg har allerede betalt tilbake. Det kostet jo litt, men tre designkjoler i Norge hadde nok kostet summen i kwatcha i norske kroner i alle fall. Så jeg krysser fingrene for at kjolene er bra. Vi skal hente dem neste onsdag, han hadde mye og gjøre, så fikk dem ikke før.

 

Nå får vi virkelig kjenne på å være i Afrika. Vi har nemlig ikke vann, og ikke internett overhodet. Så det nettet man har tilgang til er et betalingsnett. Nå skal vi ut og spise på four seasons, og jeg skal ta en dusj med våtservietter, og må vente med å gå på do til vi er på four seasons, haha.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Helen

Helen

21, Sarpsborg

Jeg er student ved Høyskolen i Østfold, og studerer for å bli allmennlærer:) På fritiden finner du meg i stallen eller hjemme sammen med kjæresten:)

Kategorier

Arkiv

hits