Kjeramikkverksted og steinhuggeri

Nå sitter jeg og koser meg med en melkesjokolade fra Norge som hver av oss studentene fikk av Wenche og Merete da de kom i går. I dag har vi vært på kjemamikkverkstedet med Wenche. Det var i alle fall en times kjøretid hver vei dit, så det tok nesten hele dagen. På vei til kjørte vi innom ett sted der hvor de hugger ut steiner og lager singel. Det var helt utrolig å se hvordan de stod med nagler og slegger og slo i fjellet. Måten de gjorde jobben på var å lage kiler ned i fjellet på en rad, og så når de var ferdige så slo de ned alle kilene slik at fjellet raste. Og så stod de og hugde opp bitene fra fjellet. De stod med store slegger som steinaldersmenn og hugde stein. Tok noen veldig fine bilder på vei ned. Fikk til og med noen bilder av en ku, dama som eide kua ble litt sur da, tror det var fordi jeg ropte på den sånn at den bevegde seg. Gjerdet den stod inni var nemlig litt tynt.

 

Da vi kom til kjeramikkverkstedet så kjøpte jeg meg noen søte ting, og en gave. Det var veldig mye fint der. Alt var håndmalt og laget på stedet. Håper jeg får med meg alt i god stand hjem. På veien så vi to ulykker, begge var lastebiler som hadde kjørt utenfor veien og i grøfta. Vi var innom Metro, matbutikk, på vei hjem, og selvfølgelig i det verste regnværet skulle vi ut og handle. Det pøste så ille, at det var som å stå i dusjen. Helt utrolig mye vann, ble ganske våt på veien ut og inn derfra.

 

I dag var det også noen som tok turen til Capital. De hadde med sjåføren og sønnene hans. Sjåføren vår er så snill, kjører oss alltid helt til døren, sånn at det nesten er flaut å gå ut. Smiler alltid, og hopper ut av bilen for å lukke opp døren for oss. Kjempehyggelig mann, dermed tenkte vi at vi kunne ta han med til Capital og bade. Barna hans hadde aldri bada før, de var 5 og 11 år. Han ble veldig glad for at vi spurte. Så håper han har hatt det fint der. De har ikke kommet hjem fra Capital enda, tross regnet. Noen her vil ha all den sola de kan få. ;) Nå har de kommet, og de hadde det visst helt supert. Ungene hadde kosa seg helt utrolig. De hadde svømt litt, og lekt i vannet. Spruta og krabba rundt i det lave vannet der. Sjåføren var veldig glad han også.

 

Til middag i dag skal vi kjøre ned på don brionis og kjøpe noen forretter som vi skal dele. De har nemlig potetskall med dipp, hvitløksbrød, og avokadoer som er utrolig gode. Og vi er så lei av maten her på Korea Garden. Og vi deler jo alt her nede, hver dag deles både forrett og hovedrett med mer. Det er viktig her nede å dele tankene og opplevelsene. Vi har vært flinke til det også. Har det veldig fint i gruppa.

 

Naturen her i Malawi er veldig fin. De har store fjell med trær hele veien opp til toppen. Steiner som plutselig ligger rundt om kring. Tok noen pene bilder av naturen også. Plutselig på en lang slette kan det dukke opp ett stort fjell. Nå er helgen over, og i morgen begynner hverdagen. Skal bestille kjoler i morgen daJ

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Helen

Helen

21, Sarpsborg

Jeg er student ved Høyskolen i Østfold, og studerer for å bli allmennlærer:) På fritiden finner du meg i stallen eller hjemme sammen med kjæresten:)

Kategorier

Arkiv

hits