Besøk på barnehjem

I dag våknet jeg til helg. Stadig mennesker i gangene, utenfor vinduene, fuglerede i treet utenfor vinduet, porten som åpnes utenfor og høres ut som ett tordnevær, med mer. Likevel veldig godt og våkne til dette og vite at man bare skal slappe av. Så i dag har jeg lusket meg ned til en sen frokost, og rett ut på solsenga. Der lå vi og leste litt pensumbøker helt til vi skulle videre til dagens høydepunkt, som var å besøke ett barnehjem. Barnehjemmet het crisis nursery, og var ett barnehjem der barn som enten ikke hadde foreldre, eller var forlatt, eller foreldrene ikke klarte seg. De som var der, var der fra de var nyfødte til to år gamle. Den yngste der var bare tre uker gammel. Enten så fikk foreldrene ungene tilbake når de kunne ta vare på dem, eller så ble de adoptert bort. Men oftest fikk foreldrene ungene tilbake når de var klare for det.

 

Barna som var der hadde det veldig bra. Det var fem stk som jobbet der, og de hadde 20 barn. De ansatte jobbet i 17 timer, og hadde fri i 3 dager. Så det var en fin ordning. Vi fikk holde og kose med alle de små barna. Jeg syntes det var veldig moro å få lov til og holde på dem. Jeg har egentlig aldri holdt en så liten baby før, så det var veldig spennende. Og de var så søte og blide. Jeg fikk holde en som var kanskje ett par måneder, og så fikk jeg holde noen som var ca ett år. Jeg fikk til og med mate den lille med en tåteflaske med melk. Gulpa litt på shortsen min også, deilig. Fikk nesten lyst til å adoptere en liten med hjem. Den ene bare gråt når jeg la den ned da vi skulle gå. Fikk tatt mange fine bilder av de små.

 

I kveld har vi vært på Don Brionis og spist hamburger. Var der en god stund, for det ble litt venting på maten og kjatring. Etter det dro vi på sightsing i Lilongwe, vi ville se litt på nattelivet, og vi fikk sett ett diskotek. Diskoteket var akkurat som hjemme, med sånn blå lys for å lyse opp hvite farger, og musikk som hjemme. Lokalet var flislagt med svarte fliser og speil, så det var akkurat som ett diskotek hjemme. Det var litt morsomt å se. De som jobbet der ville veldig gjerne ha oss tilbake til klokka tolv. Litt bra på ryktet å ha 12 norske jenter på utestedet sitt.

 

Nå har Wenche, Merete og mannen til Merete kommet ned. Koselig å se noen nye ansikter her nede. Det var Wenche som tok oss med på runden på jakt etter uteliv også. Moro å se. Ser frem til i morgen, da skal vi på ett kjeramikkverksted, og så skal vi se på hvordan grus lages. Kanskje kjører vi også innom der hvor vi skal handle stoff til kjolen(e) vi skal ha. Vi skal ha en dress som alle har lik, som skal brukes på avslutningene på skolene. Og så har de fleste lyst på en pyntekjole herfra. De har veldig pene stoff, og det er billig å få kjoler sydd til deg her nede. Heidi og Kristin som er lærerne som har vært her nede nå i to uker, har kjøpt seg kjoler, og de var utrolig flotte. Fikk veldig lyst på en sånn selv.

3 kommentarer

Anette Bjerke

06.feb.2010 kl.23:41

Høres ut som en fin dag! Ikke få helt baby dilla nå da :p

Gleder meg til du kommer hjem, kommer til å bli rart på skolen uten deg til uka.. Skal ta notater for deg jeg! Så slipper du å gå glipp av noe :)

Jeg er endelig ferdig med praksis her hjemme, var egentlig litt trist å dra fra elevene denne gangen, føler at jeg har blitt mer kjent med dem, men men..

Hvor lenge har dere igjen der nede nå?

Strekerud

07.feb.2010 kl.01:57

Høres som du koser deg veldig, jenta mi. Gleder meg til å få deg hjem også da :)

Helen

07.feb.2010 kl.18:53

Anette: Får vel vente litt med barn ja. Savner skolen og dere hjemme også. Du klarer deg nok fint uten meg;) Tusen takk, flott med notater. Jeg prøver å lese litt pensum nå, og så har vi skrevet om flerkulturell skole faktisk. Så har gjort noe fornuftig i tillegg til opplevelsene. Skjønner at det var vanskelig og dra fra elevene, blir trist å dra herfra også. Vi har to uker igjen. Kommer hjem søndag 21 februar.

Stoffer: Savner deg veldig mye. Du kunne kanskje ringt meg en dag på det nummeret jeg har her nede:) Jeg KOSER meg:)

Skriv en ny kommentar

Helen

Helen

21, Sarpsborg

Jeg er student ved Høyskolen i Østfold, og studerer for å bli allmennlærer:) På fritiden finner du meg i stallen eller hjemme sammen med kjæresten:)

Kategorier

Arkiv

hits