Skoledag og shopping

I dag har vi hatt om fertilisation, frøbefruktning av planter, på skolen. Denne gangen for den andre klassen som vi ikke hadde det med forrige gang. Etter den timen var vi egentlig ferdige for dagen. Elevene har nemlig eksamen fra ti og ut dagen hver dag de neste ukene vi er her. Så i dag satt vi og leste Per Gynt og Vittula, som er pensum for vårens norsk 103. Kjekt å kunne lese litt, men litt kjedelig også!

 

I dag var det en av de som vi har litt kontakt med her nede som spurte om vi hadde ett digitalkamera ekstra som vi kunne gi til han. Det er flere ganger vi har blitt hinta til å gi ting, og kjøpe ting av dem vi kjenner her nede. Selvfølgelig har vi lyst til å gi, men vi har jo ikke noe å gi til alle. Særlig ikke et digitalkamera. De tror vi har veldig mye mer penger og ting enn det vi egentlig har. Så vi må jo bare si at vi er fattige studenter i Norge, og at vi ikke har ting å gi bort til alle. De vi har gitt bort til har blitt utrolig glade, og de tar det ikke for gitt at vi gir. Men de tror vi har mer å gi bort enn det vi egentlig har.

 

Etter skolen dro vi og spiste lunsj på Korea Garden. Etter det tok vi turen til tremarkedet her nede. Der kjøpte jeg meg enda et salatbestikk, et smykke, tromme, en tremotorsykkel og et par øredobber! De har veldig mye fint på markedet, og er ekstremt interessert i å selge. Fikk et par fyrer litt sure i dag, hihi. Man må prute helt sinnsykt her hvis man skal få noenlunde bra priser. Samtidig så blir man ikke fattig om man gir litt mye. Vi vet jo at de som selger ting på tremarkedet trenger pengene.

 

I kveld har vi bare slappet av, jeg sov en time halvannen på ettermiddagen, og nå har vi vært og spist. Var ganske mett etter posen med popcorn. Begynner og bli veldig lei maten på Korea Garden. Favoritten er pan fried bulgogi, som begynner å bli ganske så oppbrukt. Ikke det største utvalget her heller.

 

Dagene her nede begynner å bli litt mer rutine. Noe som er helt greit siden vi faktisk skal være her en stund til. Vi er halvveis i oppholdet nå.

 

Vi gjorde også en god gjerning i dag. Sjåføren som kjører oss rundt er veldig hyggelig og søt mot oss, så vi bestemte oss for å betale 1000 kwatcha hver så han kunne kjøpe seg ett par sko til 7000 kwatcha. Noe som er ganske mye for en sjåfør her nede. Han hadde nemlig stått og tittet på ett par sko en god stund da vi var inne i skobutikken. 1000 kwatcha er heller ikke mye, det er i underkant av 50 norske kroner. Fint å kunne gjøre noen så glad med en liten slant penger.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Helen

Helen

21, Sarpsborg

Jeg er student ved Høyskolen i Østfold, og studerer for å bli allmennlærer:) På fritiden finner du meg i stallen eller hjemme sammen med kjæresten:)

Kategorier

Arkiv

hits