Bursdag i Malawi=Unikt!

I dag har vi undervist om Norge på skolen. Vi fortalte om fjell, dyr, religion, været, monarkiet, familien, utdanning, jobb og det de ellers måtte lure på. Så det ble en kort innføring i landet Norge. Etter timen så sang de happy birthday til meg, de var så søte. Elise filma det, så da har vi det på film! Ikke hørt maken til bursdagssynging.

Vi har kommet frem til en bedre løsning på kjøringen til skolene. Bussen kjører til Chinsapo, Chankandwe og Mwenyekondo. Og tidligere har alle sittet på bussen fra første blir levert, til siste blir henta. Men nå skal vi begynne å kjøre Chansapo og Chankandwe for seg og Mwenyekondo for seg. Siden vi kjører forbi Korea Garden når vi er på vei fra Chankandwe og Chinsapo til Mwenyekondo. Så da kan jeg og Elise sove 40 min lengre på morgenen, og de andre kan slappe av 40 min på ettermiddagen. Smart! Litt trist og ikke få se den søte landsbyen på vei til de andre skolene, men deilig å kunne sove litt ekstra på morgenen. Man blir veldig trøtt her nede av alle inntrykka, så all tid til å slappe av blir satt pris på.

Det illeluktende rommet vårt har ikke blitt bedre. Så nå får vi flytte inn på ett nytt rom, og det illeluktende rommet får nytt gulv! Vegg-til-vegg-teppet var umulig å få reint, kattetiss er ikke akkurat en lett lukt å bli kvitt, dermed byttet de likeså godt ut hele gulvet. Han som vasker her ville gjerne vise oss at de byttet ut gulvet, vi kom tilbake fra en tur i butikken, og da var alt av tepper ute, og de drev og feiet og vasket. Luktet nesten verre der inne uten teppet. Teppet lå utenfor resepsjonen og luktet lang vei! Haha. Vi tror det var hans skyld at en av kattene her tisset der inne. Ingen av oss har hatt noen katter på rommet vårt, jeg er allergisk og Elise er redd for dem, så det er uaktuelt at de har kommet inn mens vi har vært der. Så det har nok skjedd mens han har vasket rommet. Men utrolig bra at de ordner opp så raskt, og i går natt så sov vi på luksusrommet som lærerne her har hatt, det var utrolig godt med myke senger og god plass, deilig å bare kunne gå en runde på rommet uten å krasje i noe. Så, utrolig god service. Nå har vi også fått bedre senger på det nye rommet, de er mye mykere enn de forrige.

Tidenes overraskelse! Vi hadde planer om å dra og spise på Mamma Mia, det gjorde vi, og det var veldig koselig. Jeg spiste pizza, og lurte på om jeg skulle ha en kake til dessert, var jo bursdagen min i dag! Men de andre sa de hadde smakt den, og den var tørr og vond. Så da fikk jeg vel la vær tenkte jeg. Satt egentlig bare og ventet på å betale og dra hjem, snakket og hadde det hyggelig. Plutselig ser jeg de ansatte kommer med en kake med lys på og synger happy birthday to you. Det var så overraskende, jeg ble skikkelig rørt. Etter at de hadde sunget, så sang jentene hurra for deg på norsk. Det var skikkelig koselig. Kaka var pynta med ekte blomster rundt kanten, og med 21 lys! Kaken var veldig god også, absolutt ikke tørr;)

Da vi kom hjem gikk vi alle til romma våre, og vi hadde planer om å ta en rolig kveld med litt potetgull og alias. Først skulle vi bare opp og sjekke romma til lærerne våre, siden de er på safari for helgen, og det er verdisaker på romma, så hadde vi fått beskjed om å holde øye med romma. Vi sjekket først det ene rommet, så det andre. Da vi kom til det andre rommet så fikk jeg øye på ballonger, jeg tenkte at der henger ballongene fra Tor Arnes bursdag, så rart at de andre lærerne tok vare på de ballongene! Men så hoppet det frem 8 av jentene, de som ikke stod bak meg og lo, og sa OVERRASKELSE! Og det må jeg si at jeg virkelig ble også. Hadde INGEN aning overhodet at de hadde ordnet alt dette! De hadde kjøpt ballonger mens jeg var med i butikken, kjøpt champagne, pyntet der inne, alt dette uten at jeg hadde noen som helst aning. Jeg skvatt skikkelig, og de filmet så klart hele greia. Ble redd, glad, overrasket og rørt. Så tror nok det kom noen tårer! Vi hadde det veldig koselig med en liten bursdag for meg. Tuusen tusen takk! Zikomo Kwambiri, som det heter på Chichewa.

I morgen skal vi på Capital hotell og sole oss hvis været er snille med oss. Da har jeg blitt 21, gammel da jo!

3 kommentarer

Veronika

30.jan.2010 kl.01:38

Så morsomme og koslige overraskelser :)

Kathrine

30.jan.2010 kl.17:21

Så hyggelig:) Gratulerer med overstått! Kjekt å lese bloggen din, særlig siden jeg kjenner meg igjen i alt du skriver.

Dere bør ta en tur på Four Seasons, biff og bakt potet der er kjempegodt, og Pasta con Carne:)

Kathrine

Anette Bjerke

30.jan.2010 kl.23:48

Gratulerer med dagen som var! Det hørtes ut som om det ble en fantastisk kveld :)

Gleder meg VELDIG til å se den videoen i så fall!

Håper det ble noe sol på dere i dag :)

Skriv en ny kommentar

Helen

Helen

21, Sarpsborg

Jeg er student ved Høyskolen i Østfold, og studerer for å bli allmennlærer:) På fritiden finner du meg i stallen eller hjemme sammen med kjæresten:)

Kategorier

Arkiv

hits