All så had di fjoer på hoe!

I dag hadde vi det veldig gøy på skolen. Vi lærte nemlig elevene første og andre vers av Ti indianere små. For de som ikke husker sangen:
En og to og tre indianere,
Fire, fem og seks indianere,
Sju og åtte og ni indianere,
Ti indianere små.

Alle så hadde de fjær på hue,
Alle så hadde de pil og bue,
Alle så var de så stolte og krye,
For bamsen skulle de ta.

Vi skrev sangen på tavla, og sa hva teksten handlet om. For å lære dem sangen gikk vi gjennom ett og ett ord. Noen bokstaver trengte til og med forklaring, æ og å var ikke akkurat kjente bokstaver. Det var morsomt å høre hvor ivrige de var etter å lære sangen. De uttalte orda så godt de kunne, kjempesøte var de, og så stolte av seg selv at de klappet etter hver gang de sang den, hihi. Elise og jeg måtte jo også synge sangen og mange ganger slik at de skulle skjønne melodien og hvordan sangen var bygd opp. Så nå har vi sunget for 240 elever i dag, god applaus fikk, en høflig en tenker jeg! Heldigvis en lett sang. De sang den veldig sakte, så det ble jo litt annerledes så klart, derfor overskriften. Vi filma det, og det var morsomt å høre da vi kom hjem. Den ene klassen fikk vi til og med til å gjøre alle bevegelsene i sangen. I friminutta sang de på sangen også, så det var gøy.

Til i morgen skal vi forberede undervisning om Norge. Vi får stor frihet til å gjøre hva vi vil når vi har undervisning her nede. De er veldig interessert i å bare observere hva vi gjør. Det er nesten flaut at de er så interesserte, vi er jo ikke lærere i Norge en gang. Er tross alt bare studenter og ute etter erfaringer vi også. Men setter pris på tillitten da, og erfaringer får vi masse av her nede. Praksislærerene våre er så søte. Tito har som største mål i livet å komme til Norge. Han smiler dagen lang og er veldig åpen og lett å snakke med, jeg håper han får ønsket oppfylt. De andre jentene vi har som praksislærere er også kjempehyggelige. Vi blir alltid tatt veldig godt i mot.

Etter skolen i dag så dro vi hjem og spiste lunsj. Korea Garden blir hjemmet vårt her nede. Slapper alltid av her, og er deilig å ha ett avkoblingssted. Vi bestilte vårruller. Fått litt dilla på det her nede, vårruller og ris til lunsj. Men i dag tok det en time og ett kvarter å få vårrullene. Da ble jeg og magen min irriterte. Servitørene surrer litt, og i dag så glemte han bestillingen min fordi han ikke skrev den ned, argh! Vi er jo vant til at ting tar litt tid her nede, men magen blir sulten fortere enn tålmodigheten.

Etter lunsjen dro alle studentene og lærerne på girls promotion club på Chankandwe. Chankandwe er vennskapsskolen til Kjølberg, og dermed fikk de noen gaver til girls promotion fra kjølberg. Der fikk vi se elevene sy litt, danse (i 20 min!) og vi fikk se en nettball-match mellom lærere og elevene. Nettball er nesten det samme som basketball, men de dropper ikke ballen. Det var sikkert 400 tilskuere til nettballen, og når det ble mål så hoppet og danset de rundt, lærerne var like glade for scoringer.

Elevene som var på skolen såpass sent var helt gale da vi kom. Stod vi stille i mer enn 5 sek med et kamera i hånda var vi omringet av søte unger med stoore øyne som tittet opp og ville bli sett på, tatt bilde av, og bli smilt til. De er så søte, og vi synes så synd på de der de står og ser på oss som om vi er noe virkelig stort. Selv er de bare glade. Vi ser ofte barn og voksne med klær som de har fått fra hjelpeland. Pokemon, hannah montana, svampebobb, fotball- t-skjorter, og mye annet. Det er flott å se at hjelpen kommer frem, og at klærne kommer til rette personer. Da vi skulle dra så løp barna etter bilen i ca 5 min, dunka på bilen og hang seg bak. Gærne barn, sjåføren prøvde å kjefte på dem, men de var så oppspilt.

Nå har vi vært og spist på Korea Garden. Madeleine møtte en jente fra USA, og avtalte tidligere på dagen at vi kom til å spise kl 19, så da spiste vi sammen med ho. Ho var en skikkelig tøffing som dro rundt i Asia og Afrika helt alene. Hun skulle være borte i 11 måneder med bare en ryggsekk. Helt utrolig at ho tør. Det var veldig hyggelig å snakke med henne, ho tar blant annet bilder for national geographic channel, og skriver en bok. Hyggelig å møte noen andre som også er fra ett rikt land, vi delte en del erfaringer fra Malawi.

Nå har det seg slik at det er en katt som har tisset på rommet vårt mens de vasket der, så vi får sove på ett finere rom i natt, så skal de fikse lukten i morgen. Ikke så dumt å sove i en myk seng!

I morgen har jeg bursdag! Da skal vi spise på Mamma Mia  Jeg fikk bestemme!

Vi gleder oss veldig til du kommer ned Wenche. Her snakkes det hele tiden om at det kan vi gjøre når Wenche kommer, for ho kjenner Malawi.

5 kommentarer

Strekerud

29.jan.2010 kl.14:59

Gratulerer masse med dagen da, jenta mi! Håper du fikk meldingen min. Kos deg masse på bursdagen. :D

Marielle

29.jan.2010 kl.16:15

Så moro å lese og følge deg. Blir helt misunnelig. Sug til deg alt, for du har virkelig en her du må fortelle masse til!;) Snakk om opplevelse for livet! :-) Kos deg på Mamma mia i dag! :D

Og forresten; de som surrer med bestillinga de, har ikke sett deg skikkelig sur ennå skjønner jeg..;)

Nina

29.jan.2010 kl.21:05

Virkelig en flott dag forstår jeg.

Gratulerer så mye med dagen, kos deg/dere masse videre.

Klem mamma

May Tove

30.jan.2010 kl.13:07

Gratulere så mye med dagenHelen.Stor klem fra farfar og meg.

Wenche Gjerløw

30.jan.2010 kl.19:55

Gratulerer masse med dagen din!

Noe dere ønsker jeg skal lure ned i kofferten for dere? Noe pålegg eller slikt? Eller kanskje noe favorittgodteri??? hi,hi

Hilsen Wenche - som teller dager og timer!

Skriv en ny kommentar

Helen

Helen

21, Sarpsborg

Jeg er student ved Høyskolen i Østfold, og studerer for å bli allmennlærer:) På fritiden finner du meg i stallen eller hjemme sammen med kjæresten:)

Kategorier

Arkiv

hits