Besøk hos en praksislærer

I dag har vi hatt gymtimer med begge syvendeklassene. Vi hadde planlagt å ha stiv heks, stafett og til slutt hoppetau og fotball. Timene gikk greit. Vi fikk assistanse av den ene praksislæreren Tito til å organisere klassene. Det var nemlig mange elever ute i skolegården, 120 elever blir ikke færre når de kommer ut av klasserommet. I tillegg til sikkert 100 tilskuere, gym er gøy å se på for de som ikke er i timene. Stiv heks funket veldig bra i den første klassen. I den andre klassen hadde de litt mer vansker for å forstå leken, og være aktive, men vi startet på nytt, og da gikk det bedre. Stafetten var høydepunktet i gymtimen, og den gikk bra. De var ivrige og skjønte poenget. Lærerne var også positive, de sa det var slike erfaringer de ville ha av oss, slik at de kan bruke det senere. Fotball og hoppetau slo også an. Fotball er alltid populært her nede. Så alt i alt en vel gjennomført gymtime.

Etter skolen i dag tok vi en lunsj her på Korea Garden, for så å ta turen videre til en av praksislærerne til Madeleine og Stine. Vi var så heldige å bli bedt med hjem til ho. Det var utrolig hyggelig gjort av henne. Vi ble så godt tatt i mot. Alle her nede har ?varme hjerter?, det er ikke uten grunn at Malawi kalles: ?The warm heart of Afrika?. Vi fikk se huset hennes og nabolaget. Alle der var så hyggelige. Vi hadde med noen klær til ho og barna. De ble utrolig glade. Ho hadde en sønn som var ca 16-17 år, en i 6. klasse, og en datter i 3. klasse. De fikk alle tre noen klær hver av oss. Det lyste i øya deres når de fikk det. Den yngste sønnen og mammaen tok en dans for oss, kjempemoro. Det var en sterk men fin opplevelse å se hjemmet hennes. Ho hadde spisebord, stoler, sofa, to soverom, en seksjon, og til og med ett stereoanlegg. Det var overraskende fint inni huset. Ho hadde bygd det og flyttet dit sammen med mannen sin for ett år siden. Så det var ganske nytt.

Fikk noen fantastisk flotte bilder av barna hennes, og de andre barna i nabolaget, så jeg får prøve å legge ut de etter hvert. Det blir så mange inntrykk her nede. Jeg har vært overraskende ?kald?, kun fått våte øyer et par ganger. Så det blir nok mye å ta innover seg når vi kommer hjem. Det er virkelig noe å oppleve, det å se Afrika på sitt ekte slik vi har sett i dag. Vi har jo kjørt forbi nabolaget hennes på den humpete skoleveien vår, som faktisk er en berg og dalbane i seg selv, men vi har bare kjørt forbi. Det var virkelig noe annet å gå ut av bussen. Da kunne man ta og føle på den afrikanske hverdagen.

Barna er såå ivrige etter å bli tatt bilde av, og til og bare se på oss. De stod i vinduer og dører og tittet inn da vi var inne hos ho vi besøkte. Hvis de i tillegg får se bildet av dem etterpå så hyler de og blir så glade! Det er veldig morsomt å se. Så lite som gleder.

I kveld har vi bare spist her på huset. Sov middag en times tid også, man blir sliten av å være her nede. Tusen takk for kommentarene! :D Hyggelig å høre fra dere der hjemme!

5 kommentarer

HALALAAMINI

27.jan.2010 kl.20:19

grei nok blogg..:)

LINATHERESE

27.jan.2010 kl.20:19

så gøy med barn :D

Veronica -

27.jan.2010 kl.20:22

Du skriver bra ,likte bloggen din : )

Ketil

27.jan.2010 kl.20:46

Artig å lese, som å være der selv. Stå på helen

Wenche Gjerløw

27.jan.2010 kl.22:08

Hei! Så flott blogg du skriver! Jeg følger med hver dag og synes det er herlig å høre hva dere gjør, føler og opplever. Jeg er med dere i tankene hele tiden og gleder meg veldig til å få oppleve alt sammen med dere. Ta vare på deg selv! Sees neste lørdag! Klem fra Wenche, praksislærer`n din:)

Skriv en ny kommentar

Helen

Helen

20, Sarpsborg

Jeg er student ved Høyskolen i Østfold, og studerer for å bli allmennlærer:) På fritiden finner du meg i stallen eller hjemme sammen med kjæresten:)

Kategorier

Arkiv

hits