Observasjon

I dag har vi hatt siste dagen med bare observasjon. De hadde savnet oss siden vi hadde fri i går, eller møte som vi kalte fridagen vår. Hadde jo litt møtevirksomhet også. Vi observerte en matematikktime og en engelsktime i dag. Jeg synes de afrikanske lærerne er flinke til å undervise. Særlig var Tito(?) veldig flink til å undervise matte. Undervisningen her foregikk veldig likt som i Norge, de jobbet med å finne gjennomsnitt.

På skolen i dag var det treplanting på planen. Januar og februar er visstnok måneder som det blir planta masse trær på skolene. Jeg fikk til og med plantet ett eget tre. Kanskje jeg må tilbake for å se hvor stort treet har blitt om noen år! På mandag er den offisielle treplantingen. Da skal Odd og Tor Arne til Mwenyekondo og plante trær. Odd må jo få ett nytt tre siden det han plantet tidligere har visnet.

John viste Elise og meg stolt bildebøker som studenter som har vært der tidligere år har laget til han. Jeg så studenter som jeg har gått i klassen under på høgskolen, Therese og Elise, koselig å se. Han forventer nok å få ett album fra oss også. Det får vi ordne til han.

Ellers i dag har det ikke skjedd så mye. Det var en lang busstur til og fra skolen siden vi bare hadde en bil tilgjengelig i dag. Den andre bilen kjørte Odd og Tor Arne på safari. Bussturen til skolene ble på 1,5 timer på meg og Elise siden vi ble sluppet av sist. Vanligvis kjører bussen vi sitter på kun til Chankandwe og Chinsapo.

Nå sitter vi og venter på at Lorane og Jane som skal bo på Korea Garden denne helgen for å passe på oss mens Tor Arne og Odd er på safari. Lorane og Jane er lærere på to av skolene vi har praksis på, og har vært i Norge. Det er veldig stort for lærerne her nede å ha vært i Norge. Tito som er den praksislæreren som tar seg mest av oss, har det å dra til Norge som største mål i livet. Når Lorane og Jane kommer skal vi dra på pizzaresturanten vi var på om onsdagen, Mamma Mia. De skal også vise oss rundt på markedet når de kommer. Det blir gøy å se et marked her i Lilongwe.

Prisene her nede er ikke dyre. For en brus koster det 150 Kwatcha, som er ca 6-7 norske kroner. En pizza koster ca 1500 kwatcha, som er 75 norske kroner. Men på supermarkedet er prisene som i Norge. Det er dyrt å være rik i Afrika.

Har det supert her nede. Rekker nesten ikke savne dere hjemme.

3 kommentarer

Elise

23.jan.2010 kl.01:27

Nææææh, bilde av meg! Åh, hils John så mye! Tito (Titokhoze) er kjempehyggelig! Hils så mye!

Anette Bjerke

23.jan.2010 kl.14:43

Høres ut som om du koser deg der nede!

Får håpe det blir litt mer sol, kan jo ikke komme hjem uten skille mener jeg :p

Fine bilder du har tatt da.

24.jan.2010 kl.19:36

Hei Helene!

Morsomt å lese bloggen din! Jeg var sammen med Elise på Mwenyekondo i fjor. Jeg sendte med bilder og brev til elever sammen med Elise, og jeg håper de kommer fram. Det hadde vært utrolig morsomt om du ville skrive litt om det kommer fram til personene.Som du sikkert merker blir man glad i folk der nede, så det ville vært så morsomt å høre at det går bra. Jeg hadde også blitt veldig glad om du ville hilse til alle lærerene ved Mwenyekondo fra meg, og spesielt til Helen (en sprudelende dame som er danselærer ved GPC). Og til Lilian på Korea Garden.

Tusen takk på forhånd!

Gleder meg til å lese videre på bloggen din.

Kos deg i Malawi!

Hilsen Ingunn (eller Engoni, som de kalte meg der- hehe...)

Skriv en ny kommentar

Helen

Helen

20, Sarpsborg

Jeg er student ved Høyskolen i Østfold, og studerer for å bli allmennlærer:) På fritiden finner du meg i stallen eller hjemme sammen med kjæresten:)

Kategorier

Arkiv

hits